piatok 3. januára 2014

Šťastný a Veselý Nový Rok

Každý rok v období medzi Silvestrom a Novým Rokom sa ľudia začnú blázniť s rôznymi párty udalosťami oslavami. Nakupujú ako blázniví šampanské a bagetky na jednohubky, rôzne klobúčiky na hlavu, nafukujú balóniky, kupujú rachétle, prskavky. Pretože Nový Rok je tu len raz. Za rok už nebude. V mestách sa usporiadavajú obrovské ohňostroje za státisíce (pozn. korún). Ale nič nenahradí domácku atmosféru.
A tú si ja každoročne vychutnávam v kruhu snáď najlepšieho GanGu, aký existuje. Aby som to vysvetlila nezainteresovaným - GanG sú proste the best ľudia. Na čokoľvek. Na zábavu. Na vážnu debatu. Na lyžovanie. Na ženské kecy. Na vychutnanie si jedného oroseného pivka. (Nie, nikdy to nie je jedno.) Poznáme sa už nejeden piatok, ako sa vraví - od čias, kedy sme si poriadne nevedeli zaviazať šnúrky a od dospelosti nás delilo veľmi veľa rokov.

Výhoda toho, že sa poznáte mega dlho spočíva v tom, že sa na nič nehráte. V našom prípade servítka pred ústa vôbec nepatrí. Neopovážte sa v našej prítomnosti niečo variť. To vieme zapárať do každej jednej maličkosti. Počínajúc krájaním cibule alebo zemiakov cez robenie jednoduchej pomazánky až po guláš, ktorý je síce dobrý, ale niečo mu chýba. Nakoniec ale každý všetko od radosti spapá a sme všetci šťastní. :)

Spoločné varenie na Silvestri minulý rok
Na Silvestra a tie dni okolo sa vyberieme mimo civilizácie. Do pokojného tichého prostredia. Lebo v dolinách ľudia nemajú zamknuté brány, majú tam srdcia čisté a vľúdne ako prúdy riek. Trávime voľný čas a čakáme na polnoc.

Tradičná je kapustnica. Neviem, ale vždy mi srdiečko poskočí, keď sa sviatočne zhromaždíme okolo stola a ide sa papať. Vtedy viem, že som na tom správnom mieste na svete. Pomedzi to nejaká tá šálka punču. Jeden rok je tam málo rumu, iný zas veľa. Ale keď do toho človek pridá tú tajnú ingredienciu zvanú láska, nedá sa nič pokaziť.

Polnoc sa tradične trávi von na dvorku alebo na ulici. Pobúchame petardy, pochválime susedom ohňostroj a všetky tie veci okolo. Nič fancy, také úplne normálne, tak ako to má proste byť.

Silvester s tými pravými ľuďmi je ten najlepší.

Vianočný stromeček
Vaša Undomielka :-*

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára