pondelok 23. júna 2014

Bežím a neviem kam

Dnes je to trochu o zamyslení sa a o Korben Dallas. A o Táničke Pauhofovej.



Vždy, keď je na spadnutie leto, nový rok a zimné skúškové, príde na mňa nával nostalgie. Niečo sa končí a niečo sa začína. Koniec jednej éry. Začiatok niečoho nového. Križovatka, ktorou sa poberieme ďalej v živote. Bla bla bla, bla.

A tak teda bežím a neviem kam. Tak ako bežia aj Korben Dallas. Ak sa vám zdá, že už ste niekde to meno počuli, máte pravdu. Korben Dallas (a.k.a. Bruce Willis) bol vodič taxíku, ktorému z neba spadla do auta Milla Jovovich v kultovom filme Piaty element. No a okrem toho je to aj výborná slovenská kapela.

Je to taký divný pocit. Ten koniec teda. Zrazu po tých dvadsiatich troch rokoch má človek rozprestrieť krídla a letieť svetom? Nie prepáčte nie. To sa nikde v manuáli nepísalo. Malá Undomielka sa mala vždy učiť nemčinu, ísť pekne na gymnázium, potom na vysokú a potom jej niečo vymyslíme. A tak ostávam ešte chvíľu študentom. A počkám si na zázrak.


Ale naspäť k hudbe. Korben Dallas je bratislavské zoskupenie, ktorému za mikrofónom dominuje úžasný hlas Juraja Benetina. Ten sa okrem hudby venuje aj architektúre, ktorú vyštudoval. Chlapci fungujú od roku 2010. Za ich debutový album Pekné cesty, ktorý je vlastne živou nahrávkou z koncertu, boli kritikmi nominovaní na Radio_Head Awards v kategórií album roka. Ich aktuálny album - Karnevalová vrana - pozbieral ceny za najlepší album, singel a najlepšiu koncertnú kapelu.

Korben Dallas radi spolupracujú aj s inými hudobníkmi. Takže erotický hlas frontmana tejto kapely zaznie spolu s raperom VEC, s indie kapelou Zlokot, svoju českú šnúru odohrali s kapelou Zrní. So zoskupením AMO hľadá femme fatale... A femme fatale nie je nik iný ako Táňa Pauhofová...

Hej, ako krásne ma dostala, hej, keď spievala mi iba la la lááá la lááá
Aj keď sa s tebou iba hrá, dobre vieš, že presne takto to miluješ. Okúsiš pocit, prehranej noci a už nikam neutečieš. Aj keď sa s tebou iba hrá, dobre vieš, že presne takto to miluješ. A kradne mená, fatálna žena, nikdy iná už nebude...



To naj od Korben Dallas si môžete pozrieť & vypočuť na našou youtube kanáli

Tak ja bežím ďalej v ústrety osudu a asi budem na leto zrzka...
Vaša Undomielka :-*


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára