pondelok 22. júla 2013

nA hLaVu


Tento rok sa mi zdá všetko tak trošku na hlavu. Rada by som povedala, že to tak vidím iba ja, ale z pozorovania ľudí okolo si myslím, že tak trošku na hlavu to je v roku 2013 asi u každého. Konečne však máme leto a aspoň na chvíľu sa môžeme na všetko vykašlať. Pri všetkej tej radosti z letných chát, dovoleniek, litrov zmrzliny a chladených drinkov by sme ale nemali zabúdať na zdravie. Ako predísť úpalu a čo si dať na hlavu, keď je počasie na hlavu?

Počet kolapsov stúpa priamoúmerne so stúpajúcimi teplotami, a preto treba myslieť aj na zdravie. O tom, aký dôležitý je pitný režim a ako si namiešať chutný drink hovorí F tu a ako prežiť horúčavy sa dočítate tu. Mňa však zaujíma ako sa skryť pred slnkom, nedostať úpal a stále byť šik. Tu je pár návrhov, odpozorovaných zo skutočného sveta módy:
 
 

1. Klobúk
 
Klobúk je výborný módny doplnok. Bežnému dňu dodá šmrnc, chráni pred slnkom a aj neupravené vlasy v ňom vyzerajú dobre. Bohužiaľ na našom krásnom Slovensku sa veľkej obľube stále neteší. Klobúk ale nie je len letnou záležitosťou, napr. v Slovenke predávajú  krásne jesenné a zimné klobúky. A hoci tomu nemusíte veriť, kvalitný klobúk nekúpite za menej ako
70 €.

2. Šiltovka
 
Šiltovku už nemusíme nostiť len keď  nemáme čas na účes, make-up a chceme sa ukryť pred svetom.  Dnes už nie je obľúbená len medzi teenegermi a ženy ju bežne nosia k vysokým opätkom.

 
 
 
  
3. Šatka

So šatkou sa dajú robiť skutočné DIVY, a tak v nej môžeme zakaždým vyzerať inak. Na you tube sú rôzne tutoriály ako si šatku správne zaviazať, zaujímavý je napr. tento.

 
 
 
 
 
 
 
     
4. Turban
 
Turban je skvelá vec, vlasy drží presne tak ako chceme. Každá z nás ho bežne nosí v kúpeľni, tak prečo to raz neskúsiť aj v meste?
 








5. Slnečník
 
Ok. Tak toto je
v našich zemepisných šírkach skutočná odvaha. Nie je ale pravda, že slnečník je nepoužiteľný, treba si len dobre premyslieť k čomu a kam si ho vezmeme.
 

 




Pre pánov samozrejme platí to isté, okrem šatky, slnečníka a pravdepodobne je lepšie vynechať aj turban. ;)
Ako hovorí Solange: "Som šťastná, že som žena. Lebo ženy môžu nosiť nohavice, ale chlapi nemôžu nosiť sukne.“ Asi to tak platí pre väčšinu módnych kúskov. Aspoň tu máme výhodu a vo svete módy si spokojne môžeme povedať: Thanks God, I am a woman!

Diva

Divožienky



 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára