pondelok 29. júla 2013

5 dovoleniek, na ktorých ste (možno) ešte neboli...

...ale mali by ste ich skúsiť.


Téma letnej dovolenky je zrejme nevyčerpateľná a potom, ako som absolvovala tú svoju, sa pýtam, čo budúci rok? Ako väčšina ľudí som dosť obmedzená financiami, ale to mi nikdy nebránilo trochu experimentovať. Ako ste na tom vy? Tiež chodíte už x-rokov na to isté miesto na Makarskej, alebo sa nebojíte dobrodružstva?

Roadtrip

travel road trip car driving Dovolenka strávená v aute na neznámych cestách je dobrý spôsob, ako stihnúť veľa, za relatívne obmedzený čas. Samozrejme, treba dobre naplánovať trasu a časový rozpis, aby sa nestalo, že ostanete zaseknutí niekde na poľnej ceste a naplánovanú zastávku obídete širokým oblúkom. Nevýhodami je nepohodlie, či už v aute, alebo prespávanie po rôznych campoch, vysoká spotreba paliva a málo času na jednotlivé miesta, ktoré chcete vidieť. 
Užitočné linky: http://www.booking.com/


Horse trekking

horse trek travel animals saddle Dovolenka na koňoch je sen nejedného zvieracieho nadšenca. Konské trasy sa dajú nájsť po celom svete. Napríklad na Novom Zélande si môžete prejsť na koňoch trasu z Pána Prsteňov. V Európe je to napr. objavovanie divokej prírody na poníkoch po Islande, treky po španielskej Andalúzií, spoznávanie histórie v Grécku, krásnych pláží na Cypre, Slovinsko na lipicanoch atď. Myslím, že ten pohľad z konského chrbta za obitý zadok proste stojí.
Užitočné linky: http://www.hiddentrails.com



Yachting

yacht sailing travel sea wind waves Naozaj nezabudnuteľný zážitok budete mať po výlete na jachte. Či už štýlový motorový čln, priestranný katamarán alebo obratná plachetnica, dovolenka na mori vás skrátka chytí za srdce. Na loď sa môžete vybrať takmer kamkoľvek, či už nám blízke Chorvátsko, Taliansko, Španielsko a iné krajiny stredozemného mora, taktiež sa môžete vybrať do Karibiku či na Seychely. Jediné čo potrebujete sú nejaké peniaze, plavky, pivo a samozrejme kapitána. Pokiaľ žiadneho nepoznáte, agentúra vám vďačne nejakého zoženie, spolu s loďou podľa vášho gusta. Priestorom nie ste obmedzený, každý deň sa môžete vybrať kam sa vám za chce a kotviť, kde sa vám zapáči. A keď vytiahnete plachty a loď sa nakloní a vy z paluby môžete čeriť rukou vodu na hladine, zistíte že táto dovolenka naozaj stála za to.
Užitočné linky: http://www.yachttravel.sk/


Agroturistika

sheep dog tourism travel Pre mešťanov, ktorý chcú zakúsiť dedinský život, je agroturizmus vhodnou voľbou. Na Slovensku je množstvo fariem a rančov, ktoré vám ponúknu ubytovanie, rôzne služby, ako je jazda na koni, ochutnávky vín, ukážky typických dedinských zvykov, tradící a činností a možno vám aj umožnia zapojiť sa do niektorých prác. Pokiaľ sa budete nudiť, voľný čas môžete stráviť turistikou alebo bicyklovaním. Zásada je nechať počítač doma a oceniť ticho, pohodu a spojenie s prírodou.
Užitočné linky: http://farm.sk/




Dovolenka na slepo

sea boat exotic sea asia
Pre tých odvážnejších je tu stále možnosť exotickejších ciest. Zarezervujete si letenku niekoľko mesiacov dopredu, keď je najlacnejšia a po príchode na miesto sa vydáte kam sa vám zapáči. Na mieste riešite ubytovanie, stravu kupujete v zásade miestnu a zbierate čo najviac autentických zážitkov. Takto sa dá zvládnuť Ázia aj Afrika, dopredu si treba zistiť len základné ciele cesty, povinné očkovania, prípadné víza a hlavne poistenie a najbližšie ambasády. Hlavne sa nesmiete báť komunikovať a nenechajte sa oklamať. Zážitok na nezaplatenie.
Užitočné linky: http://www.tripadvisor.com




Ja som bola tento rok na 14 metrovej plachetnici a týždeň sa plavila po Chorvátskych ostrovoch. Budúci rok možno splním sen maminke a urobíme poznávačku po Toskánsku. Ako ste na tom vy?

dalailama qoutes travel

Vaša opálená a vetrom ošľahaná, Divožienka Trillian
Zdroje obrázkov: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára