piatok 7. júna 2013

Po stopách česko-slovenskej hudby: Support Lesbiens sa rozpadli!

Možno ich poznáte, možno nie. Česká kapela s možno trošku kontroverzným meno, ktorej Cliché znelo z nejedného slovenského rádia.  Somebody's soaked, somebody's cliche... Pár týždňov dozadu zaplavil plátky (a aj tie ostatné "dôveryhodné"* média) správy o tom, že nastal rozkol a Supporti ostali bez toho skvelého hlasu frontmana Kryštofa Michala...

Samozrejme, nie je žiadnou novinkou, že medzi Kryštofom a gitaristom Hynekom Tomanom vládne menej kamarátsky vzťah. Kvôli nim mala kapela prestávky, ale stále to chceli ustáť. Pretože Supporti sú Supporti. A nie že nie. Ich zvuk je charakteristickým na česko-slovenskej scéne - pop rock, ktorý je proste dobrý.



Takže bolo prakticky len otázkou času, kedy toto nastane. Kedy Hynek opustí Supportov. No samozrejme, nikdy sa nič nedeje tak, ako si jedna slovenská fanúšička vysníva. A tak Supportov opustili všetci okrem Hynka a bolo. Ten si našiel nových členov a kľudne sa rozhodol naviazať na zvučné meno. Na svete majú nový singel Changes. Povedala by som hnus velebnosti! Tak proste Support Lesbiens neznejú. Od roku 1992 je za mikrofónom Kryštof, či už to bolo v dobrom alebo v zlom, v metale alebo pope, bol tam. A preto sú tí noví úplne inou kávou - takou slabou neskou...

A tak Kryštof a jeho kamaráti stvorili nový projekt Portless, vydali singel New Ride, ktorý teda prináša ten správny zvuk z čias albumu Euphony and Other Adventures. Sú v plnej sile a je len na nás fanúšikoch, ako rýchlo začneme používať spojenie pustiť si Portlessov.

V konečnom dôsledku sa teda to zdravé jadro premenovalo, zbavilo sa jedného gitaristu, z pätice sa stala štvorica, majú nový skvelý singel a bulvárne média si len zvýšili počet preklikov.

Vaša Undomielka




* Nechcite mi nikto z vás prosím tvrdiť, že portaly ako iDnes.cz či SME.sk nie sú naklonené jedným smerom... Ale o tom inokedy, keď nebudú svet obťažovať povodne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára