pondelok 4. marca 2013

Seriály pre (nielen) rozmarnú náladu

Ženy priznajte sa, čo si púšťate v rozmarnej, romantickej nálade? Hlboko nehlboké romanťáky s patetickými výkrikmi do tmy, komédie so sexy chlapmi a skvelou módou alebo len scény, kde niekto neskutočne flirtuje a vzduch je naplnený iskrivým napätím. V súčasnej dobe si vo filmovej a seriálovej tvorbe môže každý nájsť to svoje a ja prikladám zopár tipov nielen pre baby.


New Girl

"Boys will be boys. Jess will be Jess."



Čo sa stane keď sa mierne pošahaná, precitlivená učiteľka na základnej škole tesne po rozchode nasťahuje do bytu k trom chlapom? Nuž, výsledok si môžete pozrieť v sitcome New Girl od americkej stanice FOX. Jess je v živote mierne stratená, farbami hýriaca, večne spievajúca a štrikujúca žienka, ktorá po tom, ako načapá svojho priateľa s inou, impulzívne odpovie na inzerát a nasťahuje sa do bytu k trom cudzím spolubývajúcim. Ich spolužitie je zábavné, 20 minútový formát je ideálny k raňajkám, káve alebo prestávke pri učení. 

Čo oceniť: Vtipné dialógy, Jessine roztomilé outfity a skutočnosť, že vo svete existuje niekto nemožnejší a roztržitejší než vy. 
Čo sklame: Kvalita série po úvodných epizódach klesá, a naberá druhý dych až v ďalšej sérií. Stále ale patrí medzi lepšie komediálne počiny posledných rokov.

V súčastnosti sa vysiela druhá séria a k novým častiam sa môžete dostať každú stredu.

The Mindy Project

"For everyone whose life is a work in progress."


Povedzte, aký skutok v živote by vás konečne donútil sa zamyslieť nad sebou a zmeniť sa? Pre Mindy to bol opitý rozhovor s Barbie na dne bazéna, do ktorého spadla na ukradnutom detskom bicykli po tom, ako predniesla jeden nie veľmi vhodný príhovor na svadbe svojho expriateľa. Veru, tento vyčerpávajúci úvod sa stal Mindy, zúfalej romantičke, ktorá strávila svoj život nezodpovedným očakávaním na scénu s obľúbených romantických filmov. Bohužiaľ, toho pravého na terase Empire State Building stretne tak maximálne Meg Ryan a tak si Musela dať Mindy život dohromady. O tom, ako sa jej to neveľmi darí je tento nový sitcom.

Čo oceniť: Konečne žije niekto viac mimo reality ako ja! (Wuhuu!) Okrem toho je to bezbolestné strávenie voľného času, tento super úvod a Chris Messina.  
Čo sklame: Mňa osobne pilot veľmi nechytil, ale ako sa séria rozbieha, zlepšujú sa aj jednotlivé epizódy.

The Mindy Project začal len túto sezónu, prvá séria sa vysiela na FOX a k dispozícií je každú stredu.

Bunheads

"Life is short. Dance your buns off."


Dobre a teraz si niečo vyjasnime. Kto z vás miloval Gilmore girls? Tie ktoré nezdvihli ruku, hanbite sa, klamete samé seba. Bunheads je seriál od srdca a duše GG Amy Sherman(-Palladino no more), ktorá Gilmorky písala aj produkovala. Hlavnou postavou Bunheads je Michelle, ktorá po sklamaní sa v živote tanečnice, sa jedného večera opije a vydá za obdivovateľa a odíde s ním do ospanlivého mestečka niekde na pobreží Kalifornie. Jeho matka tam prevádzkuje baletnú školu a Michelle je nútená hľadať nejakú cestu medzi učením, žiačkami a zodpovedným prístupom k životu. S Gilmorkami má Bunheads veľa spoločného, vzťahy medzi rôznymi generáciami žien, bystré a zábavné dialógy a fanúšikov určite potešia nejaké tie známe tváre.

Čo oceniť: Dobré tanečné choreografie(pokiaľ ste na podobné veci), skvelé hlášky a veľa veľa kávy.
Čo sklame: Občas sa to ťahá ale dá sa to prežiť.

Na ABC Family tráve odvysielali prvú sériu, ale obnovenie je zatiaľ neisté.

Smash

"Follow your dream. Watch your back."


Tie, ktoré milujú hudobné filmové a seriálové počiny tak ako ja, si prídu na svoje. Smash je o muzikáloch, hercoch a režiséroch, o tvorcoch a producentoch, o tanečníkoch a tvrdej drine, zákulisných intrigách a snahe dostať sa na vrchol. A o Marilyn Monroe. Pretože práve ona je hlavnou témou muzikálu, ktorý sa zúčastnení snažia pretlačiť na Broadway. A hrať Marilyn(a stať sa hviezdou) je snom dvoch herečiek, ktoré sa poriadne zapotia, aby dosiahli svoje.

Čo oceniť: Originálna aj neoriginálna, no vždy skvelá hudba a choreografia. Jack Davenport, ktorý sa konečne dostal role charizmatického zlého námorného kapitána do role charizmatického, (nie vždy) zlého divadelného režiséra. A Katharine McPhee spievajúcu Shake it out od Florence and The Machine. 
Čo sklame: Opäť rovnaký problém ako s ostatnými, ku koncu to len motajú, motajú, motajú...

Momentálne začala druhá séria na NBC, nové epizódy bývajú v stredu. EDIT 15.4.2013: Smash bol oficiálne zrušený, ale budú odvysielané všetky časti druhej série, t.j. 17 epizód.

Pretty Little Liars

"Never trust pretty girl with ugly secret."


Teraz trochu z iného súdka, kategória guilty pleasure, alebo teenagerská psycho kriminálka. Tajomný "A" ktorý znepríjemňuje život štvorici dievčat so škaredým tajomstvom potom, ako nájdu telo ich kamarátky. "A" má na krku pár mŕtvol, zničených dôkazov a očividne si chrochtá blahom, keď môže niekoho psychicky terorizovať. Seriál je založený na knihe pre deti, ktorá je podstatne kratšia a nevinnejšia než tento seriál. 

Čo oceniť: Opäť oblečenie, kostymérky sa museli krásne vyhrať. Taktiež prekvapivé odhalenia niektorých komplicov a stále záhadná identita "A". 
Čo sklame: Všetci sú taký krásny že vás to začne po chvíli fakt otravovať. Plus, ak vás niekto nadroguje/pokúsi zabiť/hodí na vás niečo nekalé, tak idem na políciu a nesnažím sa vyriešiť sama a narobiť si tak kopu ďalších problémov.

Pretty Little Liars práve finišuje na ABC  Family s treťou sériou a k epizódam sa dá dostať každú stredu.

Pôvod obrázkov: tu, tady, here, hier a ici.

Toľko k seriálom. Je ich samozrejme viac, nenačrela som ani pod povrch, ale na jeden raz postačí. Dúfam, že vám padne na úžitok. 
Vaša Trillian

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára