pondelok 22. apríla 2013

Designové vychytávky

Doplnky a maličkosti vytvárajú náš domov. Naša Diva zbiera hrnčeky zo všetkých miest, ktoré navštívila a pri pití kávy nostalgicky spomína na všetky zážitky z daného miesta. Niekto iný sa rád obklopuje kúskami, ktoré len tak v hociakej obývačke nenájdete. Poďte sa pozrieť na výber mojich vychytávok, ktoré si kúpim, keď budem veľká!

Matfyzácke hodiny

Jasné, dnes v tej našej digitálnej dobe sa hodiny na stenu už nevešajú. Ale tieto by som si tam kľudne zavesila! Nielen preto, že sú nerdy. Ale hlavne preto, že sú fun! A keby ku mne prišiel na návštevu Sheldon Cooper, určite by sa potešil!

Príde matfyzák do fotolabu a chce si dať vyvolať fotky. Predavačka sa ho pýta: - Polomatné?
- Áno.
- 9 x 13?
- 117. Prečo sa pýtate?

Stolík z kníh

Na čo využiť Angeliky po babičke? No predsa na stolík! Zabijete dve muchy jednou ranou - nový designový stolík je drahý a zbavíte sa kníh, ktoré už nikdy nikto neprečíta. Knihy navzájom pre istotu zlepte lepidlom. Je to lepšia varianta, ako keby malo jedno potknutie vyliať kávu alebo nebodaj zhodiť dobrý koláčik na zem.





Fotoobjektív ako lampa

Tak táto vychytávka v sebe kombinuje moje dve veľké vášne - drevo a fotografiu. Drevo ako prírodný materiál je nestarnúci hit, ktorý bude in vždy. Príjemne vonia a ľahko sa kombinuje so všetkým. Tento luster je ručná práca zo španielskeho štúdia Monoculo Design Studio. Je to prepracované do posledného detailu - všetky údaje sú ako zo skutočného objektívu. Dokonca aj clona sa dá odnímať. Luster z Ikey môže zabudnúť na to, že bude mať u mňa doma miesto!




Taburetky a vankúše z dreva

Ako som už spomínala, drevo a prírodné motívy sú stále in. Veď príroda sama o sebe prináša neobmedzené množstvo motívov. Príkladom toho je aj značka MeroWings, ktorá má vo svojom portfóliu veľmi zaujímavé kúsky s prírodnými motívmi. Prečo sedieť na normálnej taburetke alebo si vychutnávať knihu v obyčajnom sedacom vaku? Sadnite radšej na peň! Teším sa na všetky tie prekvapené pohľady mojich návštev. Hihi ;)





Balóniky na strop

Brutálne jednoduchý nápad slovenského designéra Borisa Klimka. Balóniky, ktoré uleteli na strop ako svetlo. Prepáčte, ale kebyže mám o 15 rokov tak ich chcem! No dobre, chcem ich aj tak. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára