pondelok 15. apríla 2013

Pár komediálnych seriálov do zbierky

Povedala som si, že keď po tej dlhej zime prišla konečne jar, neuškodila by nám troška zábavy. A predsa len, apríl je mesiac bláznov a tak vám predstavím zopár komediálnych seriálov, aby sme sa všetci dostali do patričnej nálady. 



Predpokladám, že tituly ako Priatelia (Friends), Tie roky sedemdesiate (That '70s Show), Frasier, Teória veľkého tresku (The Big Bang Theory), Dva a pol chlapa (Two and Half Men), Ako som stretol vašu matku (How I Met Your Mother) a iné snáď nemusím spomínať, tak som sa zamerala na skôr niečo novšie, u nás menej známe.


Anger Management

"Everyone deserves a 24th chance"

charlie sheen

Pýtate sa, kam sa podel Charlie Sheen po tom, ako ho vyhodili z Dva a pol chlapa? Keďže treba predsa využiť škandál(ktorý so sebou prináša to, po čom túži každá televízia - sledovanosť), tak šanca na seba nenechala dlho čakať. A tak Charlie zakotvil v sitcome o terapií na zvládanie hnevu. Nie nadarmo, seriál ťaží aj z vtipov odvíjajúcich sa z chýb, ktoré Charlie urobil vo svojom skutočnom živote. Hlavná zápletka sa točí okolo Charlieho, ktorý so po minulosti plnej výbuchov hnevu a impulzívneho správania rozhodol stať terapeutom na zvládanie hnevu. Vedie svoju skupinu pacientov, každý ďalší bláznivejší než predchádzajúci, snaží sa vychovávať dcéru, vychádzať s exmanželkou a zvládať nezáväzný vzťah s kamarátkou, ktorá mu zároveň robí aj terapeutku. 

Čo oceniť: Dobrý konverzačný humor a hostia ako Dennise Richards(Charlieho bývalá manželka), Lindsay Lohan, Martin Sheen(Charlieho otec).
Čo sklame: Kvalita epizód dosť kolíše.

V súčastnosti beží druhá séria na FX, ale televízia má očividne seriálu dosť verí, pretože už po prvých pár častiach bol obnovený na 100 epizód.


Community


"Mastering the B.S. degree at community college."


Tento seriál som (na svoju škodu) objavila asi len pred dvoma týždňami a potom som zabila 4 dni pozeraním 3 a pol série plus bonusov(a to len vďaka slovenskej televízií Fooor. Uznávam, toto sa mi ešte nestalo). Community je o skupine študentov jednej americkej verejnej vysokej školy. Takej, na ktorú si človek chodí dorábať maturitu, alebo sa tri roky preflákať popri čakaní na diplom. Ústrednú študijnú skupinu tvorí rôznorodá zmes ľudí, právnik, ktorý sfalšoval vysokoškolský diplom, dôchodca, zabíjajúci čas, rozvedená matka dvoch detí, čo chce vyštudovať podnikanie, aktivistka,  bývalý kapitán futbalového družstva, filmový fanatik a snaživka, ktorá nedokončila strednú kvôli závislosti na tabletkách. Pridajte k tomu dekana, ktorý s obľubou chodí v rôznorodých ženských kostýmoch a maniakálneho učiteľa španielčiny a máte o zábavu postarané.

Čo oceniť: Skvelý, ironický, vynikajúco vypointovaný humor, prefektné tematické časti(napr. western paintbal, animované epizódy) a množstvo nápadov, ktoré sa len tak ľahko nenájdu.
Čo sklame: Skrátená 4 séria a absencia paintbal-u v tretej.

Na NBC práve vysielajú 4 sériu, a na slovenskom Fooore ide cez týždeň o 22:30 a dokonca bez dabingu, len s titulkami. 


Whitney


"Always a trophy. Never a wife."


Whitney je sitcom o dvoch ľuďoch, ktorý sú spolu už veľmi dlho, bez toho aby sa vzali. Ona sa bojí záväzkov, rodiny a čohokoľvek zdravého a on ju v množstve jej psychických komplexov udržuje v realite. Seriál ťaží najmä z ústrednej dvojice, Whitney a Alexa, a kruhu ich najbližších kamarátov. Je plný sarkastických, niekedy dosť drsných vtipov, ale aj napriek tomu je prekvapivo milý a zábavný. 

Čo oceniť: Vynikajúce konverzácie, plné ostrých a ironický narážok a vtipov.
Čo sklame: Druhá séria skrátená len na 16 častí.

Druhá séria bola odvysielaná na NBC tento marec, obnovenie na ďalšiu sériu zatiaľ nebolo potvrdené.


2 Broke Girls


"It's life. Lower your expectations."


2 Broke girls sa zameriava na nečakané priateľstvo dvoch žien, Max, ktorá je na mizine celý svoj život, ale zato sa vie v realite rýchlo orientovať, a Caroline, bývalá milionárka, ktorá po tom, ako stratila všetok rodinný majetok, si hľadá nejakú cestu životom. Obe pracujú v malom bistre v Brooklyne a zároveň sa snažia zarobiť dosť peňazí, aby si mohli otvoriť vlastnú obchod. Kontrast medzi fajnovými spôsobmi a zvykmi Caroline a celým prostredím druhoradého bistra a praktickou Max vytvára množstvo zábavných situácií. Do tejto partie sa pridáva ich kórejský šéf Han, úchylný kuchár Oleg, kyprá susedka Sophie a ďalšie postavy, ktoré zabezpečujú zdroj dobrej zábavy

Čo oceniť: Opäť skvelé, ostré, sarkastické vtipy(najmä na adresu hipsterov a ich šéfa Hana) a kôň Chestnut, ktorého chovajú na dvore.
Čo sklame: Niekedy vtipy pripadajú moc silene, čo umocňuje aj prehnaný smiech divákov v pozadí, navyše sa v priebehu série dosť vystrieľajú.

V súčastnosti končí na CBS druhá séria, epizódy sú vysielané pondelky. Potvrdené je aj obnovenie na tretiu sériu.


Suburgatory


"Escape is not an option."


Americké predmestie nemusí byť rajom pre každého. Najmä nie pre Tessu, ktorá bola donútená sa presťahovať z krásneho New Yorku, plného kultúry a života na nudné predmestie, kde maminky súťažia v pečení koláčov a udržiavaní najkrajšieho trávnika, ocinkovia trávia poobedia hraním golfu v miestom klube a v škole je každý, čo sa len trochu odlišuje, považovaný za čudáka. O tom, ako sa Tessa vyrovnáva s realitou predmestia, plného malomeštiackych sporov a mentality a o jej snahe vrátiť sa na milovaný Manhattan, to všetko môžete vidieť v tomto seriáli s hravým názvom(spojenie suburbs - predmestie a purgatory - očistec. Či to len mne sa to páči?).

Čo oceniť: Začiatky sú dobré, plné vtipných situácií a postáv. Tessa má na všetko svoj názor a s nadhľadom a humorom sa vyrovnáva s navonok prehnane dokonalým životom na predmestí.
Čo sklame: V priebehu série začína byť celá plejáda malomestkých postáv skôr otravná, čo sa veľmi nezlepšuje ani v druhej sérií.

Na ABC sa práve vysiela druhá séria, epizódy sú dostupné v piatok.

Dúfam, že som vám dodala dosť inšpirácie na nudné večery pri telke. Alebo keď sa tá naša nekonečná zima náhodou zas vráti.

S úsmevom na tvári a nádejou v srdci, vaša Trillian.

Zdroje obrázkov via, via, via, via a via.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára