štvrtok 29. augusta 2013

Najlepšie sa zabíjajú komáre vreckovkou

Stojaca sladká voda je ideálnym prostredím pre malé bzučiace potvory. Každý určite dobre pozná ten známy nepríjemný bzučivý tón, ktorý sa zvykne rozhostiť ako náhle ste vonku alebo akonáhle vypnete svetlo. Komáre sú jednoducho nepriatelia na život a na smrť.

V pohodlí domova sa im vyhnete, keď zaleziete dnu. Ale čo keď stanujete a vašim domovom je stan o rozlohe 4,2 metra štvorcového, do ktorého sa po narvatí nafukovačky, spacákov a vankúšov ledva zmestíte. A to nehovorím o tom, že nemáte poriadny svetelný zdroj a počujete len samé bzučanie...

Keby to ostalo len pri bzučaní, dalo by sa to vydržať. Ale keď začnú hrýzť a štípať, každý stráca chladnú hlavu a stáva sa z neho masový zabijak. Neoblomné nájazdy síce dokáže na chvíľu odradiť repelent, ale ani on nie je bezchybný, a preto sa svrbiace červené štípance stali na pár dní aj mojou ozdobou.

Skrývanie sa pred komármi sme vyriešili po svojom - skryli sme sa v aute! Nápad to bol skvelý, ale ako vždy sme zabudli na jeden malý detail - teplo. Pretože keď si sadnete do auta, vonku je teplo a vy zavriete všetky potenciálne priechody pre tie malé potvory - začne v ňom byť nesmierne teplo, orosí sa presne ako v Titanicu a aj tak tam tie potvory nalietajú. A tak sa stalo, že okrem zašpinenej prednej strany čelného skla, pribudli krvavé fľaky aj na vnútornej strane. Nech žijú masoví vrahovia!


Vaša doštípaná Undomielka :-*
P.S.: Ak by ste si mysleli, že alkohol v krvi tieto mrchy odpudzuje, mýlite sa. A nezáleží na promile...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára