sobota 21. septembra 2013

S výhľadom na Koper

Všetkého veľa škodí, a preto sme pobalili plavky, vyprášili posledné zrniečka piesku z uterákov a vyštartovali sme v ústrety ďalším dobrodružstvám. Motor sladko zapriadol a hor sa hľadať cestu do Koperu. Prečo? A vy ste vari už boli v Koperi? Že nie? No tak práve preto sme sa tam vydali. A bolo to super.

Od Lignana, kde sme chytali letnú farbu, to bolo čo by jeden kameňom dohodil. Síce vzduchom a cez more, ale aj tak. Vydali sme sa spoznávať nové cesty a nové diaľničné známky. Zadali sme do magickej skrinky adresu nášho ubytovania a čakali sme parádu.


A to vám poviem, keď si ubytko zariaďujete tak, že napíšete kolegovi zo Slovinska nech vám poradí, tak z toho môže vzísť jedine zážitok.

Tabuľa zahlásila Koper, uvideli sme prvé veľké kontajnery a prekladisko. Navigácia prísne zavelila doľava a my sme sa teda vydali do kopca. Stúpali sme priľahlým dedinkami a čakali sme prekvapenie, ktoré si pre nás GPSka prichystala. Samozrejme práve v tej najmenej vhodnej chvíli si zmyslela, že už sme na mieste.

My predsa nemôžeme byť na mieste. Toto vyzerá príliš dobre. I dostali sme sa k takému peknému domečku, pred ktorým ktorým postávali fešné autá. Z dvorku bol úplne nádherný výhľad na celý prístav a more. A ten večerný západ slnka? Najlepšie ubytovanie a stálo len jednu becherovku a dve plzničky.


Koper je podobné mnohým chorvátskym prímorským mestečkám. Pre nás to bol však príjemný šok zmeniť prostredie z pláží a promenád a vydať sa naprieč úzkymi uličkami. ktoré bezmála pamätajú 14. storočie. 



Zážitky z ciest sú na nezaplatenie.
Vaša Undomielka :-*

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára