streda 17. decembra 2014

Knižné darčeky pod vianočnú jedličku

Medzi moje najobľúbenejšie vianočné darčeky patria, ako inak, knihy. Rada sa túlam po kníhkupectvách kamenných, či online, jediné „wishlisty“ ktoré som sa kedy unúvala robiť, mám vytvorené na martinuse a aj na bookdepository, a každý obsahuje hrozivo veľké množstvá položiek. Podobne je to však aj s nakupovaním kníh pre iných, nielen pre mňa. Väčšina mojich rodinných príslušníkov dostáva na všetky sviatky knihy a Vianoce nie sú výnimkou. Preto vám chcem pomôcť pri výbere Vašich knižných darčekov a možno Vám tak trochu uľahčiť predvianočné zhony.

Pre tých, ktorý majú obrázky radšej ako slová:

Andrew Knapp: Find Momo
Andrew Knapp: Find Momo
Knižka od jedného Kanaďana, ktorý sa preslávil tým, že fotil svoju border kóliu na štýl Nájdi Walda. Andrew Knapp a jeho krásny border Momo cestujú po Severnej Amerike v žltej VW dodávke a fotia prírodné aj urbánne scenérie. Ich cesty a dobrodružstvá sú zachytené v obrazovej knižke Find Momo, kde sa v každej fotografií skrýva čiernobiely Momo aj s jeho červenou šatkou.
Dostupné na: www.bookdepository.com

Pre malých aj veľkých s detskou dušou:

Little World of Liz Climo
Little World of Liz Climo
Liz Climo je nadaná grafička a animátorka, ktorá sa okrem iného podieľa na tvorbe The Simpsons. Avšak vo voľnom čase kreslí roztomilé komiksy a obrázky o zvieratkách. Lizin svet je plný nežného, ale trefného humoru a ilustrácie nie sú určené len pre deti, ale aj všetkých dospelých, ktorí dokážu oceniť minimalistickú grafiku a vtipné príbehy. Knižka je zatiaľ preložená len do niekoľkých jazykov, ale každý so základnou znalosťou angličtiny bude bez problémov rozumieť.
Dostupné na: www.bookdepository.com

Pre ženy, ktoré sa vyznajú v popkultúre:

Lena Dunham: Not That Kind Of Girl
Lena Dunham: Not That Kind Of Girl
Meno Lena Dunham Vám možno nič nehovorí, ale pre niektorých je to pojem. Lena je talentovaná scenáristka a herečka, ktorú mnohí poznajú najmä zo seriálu Girls z produkcie HBO. Mnohí ju kvôli jej výstrednostiam nenávidia, iní ju práve preto milujú, je však isté, že má pred sebou veľkú budúcnosť. Vo svojej autobiografií vysvetľuje, aké je to ťažké byť odlišným a nezapadať do škatuliek diktovaných spoločnosťou. S humorom a s nadhľadom rozpráva o svojom živote, pričom si nekladie servítku pred ústa. Not That Kind Of Girl je pre všetky ženy, ktoré majú pocit že nepatria do sveta okolo nich a Lena im od srdca povie, že na tom nie je nič zlé.
Dostupné na: www.bookdepository.com

Pre sarkastických ľudí, ktorí sa radi hrajú so slovami:

Tomáš Ulej: Bodaj Bi!
Tomáš Ulej: Bodaj Bi!
Tomáša Uleja môžete poznať zo SME, kde veľmi trefne prispieva aforizmami a krátkymi slovnými hračkami. Jeho tvorbu prednedávnom zhrnul do knižky Ale, ktorú teraz nasleduje Bodaj, bi! Bodaj, bi! je plné slovných hračiek, ktoré sa veľa krát zdajú byť niečím iným, než v skutočnosti sú. Humorné, výstižné a ostré komentáre spoločnosti zaodené v umne poskladaných veršíkoch, ktoré len tak neomrzia.
Dostupné na: www.martinus.sk

Pre knihomoľov, ktorí neradi čítajú:

Audiokniha: George R. R. Martin: Hra o tróny
Audiokniha: George R. R. Martin: Hra o tróny
Určite Vašej pozornosti neunikol momentálny svetový fenomén Game of Thrones. Fantasy seriál od HBO podľa  knihy od amerického spisovateľa George R. R. Martina láme srdce všetkým divákom, keď ich obľúbené postavy padajú ako muchy. Kto si chce prečítať predlohu, ale nemá na to čas, prípadne je stále za volantom, alebo ho proste bolia oči, si môže vypočuť audioknihu v anglickom alebo českom znení.
Dostupné na: www.martinus.sk

Ja už mám svoje darčkeky nakúpené. A čo Vy?

Z vlaku pozdravuje Vaša Divožienka Trillian a jej sidekick Shadowfox.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára